sâmbătă, 20 februarie 2010
Drob cu ficat de pui
Timp de preparare:
2 ore (complexitate redusa)
Ingrediente:
-1 kg ficat pui
-5 oua +1 ou
-200gr slanina
1 legatura patrunjel verde
-1 legatura ceapa verde +si 1 bucata ceapa uscata
-1 adrei verde+1 ardei rosu
-sare,piper
-100 ml ulei
-100 gr faina alba
-2 cartofi cruzi
Mod de preparare: Ficatul se spala bine in apa rece ,se curata de impuritati,se pune pe urma la fiert in apa clocotita 10 min,se strecoara si se spala cu apa rece.
Ficatul racit se da prin masina de tocat'In continuare se da prin masina de tocat slanina,ceapa verde +uscata,patrunjelul.Ardeii se taie cubulete.Cartofii se dau prin razatoarea mica si se srang bine in mana,se pun in compozitie In acest amestec se se pun galbenusele de la cele 5 oua,sarea si piper dupa gust si se amesteca bine.Intr-un castron se bat spuma albusurile,cand sunt batute bine se adauga peste compozitie amestecandu-se usor ca si la padispan.
Se ia o tava,se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina,se pune compozitia .Intr-o farfurie se pune un ou si o lingura de faina,se bat bine la o lalta si se unge pe deasupra compozitia din tava.
Tava pregatita se pune in cuptorul aragazului incalzit ,unde se lasa o ora la foc potrivit,drobul este gata atunci cand se desprinde de pe tava.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu