duminică, 20 iunie 2010


Timp de preparare:
2 ore (complexitate medie)

Ingrediente:
-varza
-gogosari
-ardei
-gogonele
-castraveti
-hrean
-otet
-sare
seminte mustar
cimbru
-marar
-o bucatica sfecla rosie
-frunze de telina
-zahar
-foi de dafin
-boabe piper

Mod de preparare: Varza se taie fidelute,se pune putina sare si este bine sa se lase de seara pana dimineata.
Ardeii si gogosarii se spala,li se scot coceanu si se sareaza putin pt. a se inmuia,se lasa si ei pana a doua zi.Cand varza sa inmuiat se stopeste cu putin otet si se umplu gogosarii si ardeii.
Gogonelele si castravetii se spala si se lasa sa se scurga,hreanul se curata si se taie fasaii
Se ia un borcan mare,eu am pus intr-un borcan de 10 l,pe fundul borcanului se pune seminte de mustar,frunze de telina,crenguta de cimbru si creanga de marar cu seminte si se incepe:un rand de gogosari cu varza,un rand de castraveti,un rand de gogonele,prin locurile goale se pun ardeii cu varza,fasii de hrean ,o bucatica sfecla pt. culoare si continuam pana umplem borcanul,deasupra se pune frunza de telina,crenguta cimbru si marar.
Se ia o oala se masoara apa cata intra in borcanul plin cu muratura si se pune la fiert,la un borcan de 10 l se pune 10 linguri sare mare si 100 ml ote,5 linguri zahar,2-3 foi de dafin.cateva boabe de piper,cand apa da cateva clocote se toarna peste muratura din borcan.Este o muratura foarte buna,are mai multe arome.

3 comentarii: