joi, 15 noiembrie 2012

Ghiveci cu ciuperci

-1,5kg ceapa
-3,5kg gogosari
-3-4kg ciuperci,cantitatea aproximativ,prin fierbere ele scad foarte mult
-0,300kg orez
-0,5l ulei
-0,5l bulion
-o legatura frunze de patrunjel
-sare,piper
 Se spala ciupercile bine si se fierb in apa cu sare,se clatesc cu apa rece  si se lasa la scurs.
Se pune uleiul intr-o cratita pe aragaz,ceapa taiata pestisori se pune la calid ,se lasa pana isi schimba culoarea,spre galben auriu,gogosarii spalati bine si lasati la scurs se taie tot julien se pun peste ceapa calita ,se lasa la foc pana se inmoaie bine,ciupercile taiate fasaii subtiri ,scurse bine de apa,se pun in cratita peste ceapa si gogosari.Se  lasa la foc mic ,eu am pus cratita in cuptor la aragaz,pana se ridica uleiul deasupra,sa scada bine apa lasata de ciuperci. Orezul fiert si scurs de apa se adauga in cratita cu ciupercile,se pune sare,piper ,patrunjelul taiat marunt si bulionul.se lasa la foc cam 20 de min,se gusta,daca mai trebuie codimente se mai pune.
     Ghiveciul se aseaza in borcanele uscate bine,se da la dust 40 de min. de cand incepe  apa sa fiarba in cratita de dustuluit.
  Pofta buna si vedeti in spatele borcanelor PAINE DE CASA,facuta de mine ,este firbinte inca ,la ora 14 am scoso din cuptor,merge ffffooooaaarte bine cu ghiveciul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu