miercuri, 14 noiembrie 2012

Mancare cu conopida

Conopida se desface in buchetele,se pune in apa rece cu sare timp de 15 min,apoi se fierbe in apa cu sare pana se inmoaie bine.Buchetele pt. pane se scot mai repede ,sa fie si ele fierte dar sa nu se zdrobeasca.
            Aluatul pt. conopida pane
   -2 linguri faina malai
  -1 lingura faina de grau
Se  amesteca cele doua feluri de faina cu apa,sare,piper,se face un aluat mai gros ca si pt. clatite.Buchetelele de conopida se dau prin aluat si se prajesc bine in uleiul incins.
           Sosul pt. conopida
  Se pune ulei la incins intr-o cratita,se adauga faina de grau,se lasa pana se ingalbeneste,se stinge cu o cana de apa rece,se pune conopida fiarta zdrobita dar nu prea tare,pt. inmultirea sosului se pune apa de pe conopida fiarta,se lasa pe foc pana se leaga bine,se codimenteaza cu sare,piper si marar sau cimbru.Este o mancare foarte buna de post.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu