sâmbătă, 20 februarie 2010

Ciorba de macris pe carne de porc afumata


Timp de preparare:
2 ore (complexitate redusa)

Ingrediente:
-carne de porc
-macris
-1 ceapa
-1 adei rosu 1 galben
-1 morcov
-1 patrunjel radacina
-verdeata-patrunjel,telina,liostean
-50 gr orez
-2 galbenuse
-2 linguri smantana
-sare,piper
-3 catei usturoi

Mod de preparare: Se spla bine carnea si se pune ;la fiert in oala in apa rece. Taiati marunt morcuvul,partanjelul radacina,ceapa si ardeiul se pun la calit in tigaie cu putin ulei.Cand carnea este fiearta de jumatate se pune zarzavatul calit.
Macrisul se alege si se scoate de la fiecare frunza care este mai batrana vena,daca nu cand fierbe ramane ca si ata in ciorba,se spala bine si se taie fideluta.
Cand zarzavatul este fiert se pune in ciorba orezul ,se lasa sa dea cateva clocote si se adauga macrisul,se potriveste de sare,piper si se pune verdeata taiata marunt.
Se ia oala de pe foc,ciorba se lasa putin sa se racoreasca si se drege cu smantana,galbenusurile batute bine si cu usturoiul zdrobit.Este o ciorba foarte buna pe timp de vara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu