sâmbătă, 20 februarie 2010

Supa cu razalai


Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
-ceapa
-morcovi
-ardei(rosu,galben,verde)
-partunjel(frunza,radacina)
-telina(frunza,radacina)
-faina grau
-ulei
-cartofi
-vegeta legume
-leostean
sare,piper

Mod de preparare: Razalaii
Din faina de grau,sare si apa se face un aluat ,care se framanta bine,trebuie sa fie ff tare.Se ia aluatul si se da prin razatoare,cea cu ochiurile mari,se rade,se da aluatul din nou prin faina,se rade din nou,iarasi se da prin faina ,pana se termina aluatul.Acestia sunt razalaii.Se lasa s se usuce bine pe o fata de masa.Inainte de ai pune se fierb in apa cu sare,se strecoara si se pun in supa.

Supa

Morcovul se rade prin razatoarea fina,se pun la calit in ulei.Cand este jumatate calit se adauga ceapa taiata fin,se mai lasa cateva minute si se pune ardeiul.Intr-o oala separat se pune apa la fiert cu vegeta,cand apa da in clocot se pune patrunjelul si telina radacini ,taiate cubulete,cand sunt fierte de jumatate se pun cartofii si se adauga morcovul,ceapa si adreii caliti,se potriveste de sare,piper,se pun razalaii,leusteanu,patrunjel si telina frunze taiate fin.
Aceasta supa se face la noi ff mult in posturi,se poate face si cu carne

Un comentariu:

  1. Imi plac foarte mult, mama facea cand eram copii, erau tare gustosi. Menuca, felicitari pt blog, e tare fain, am servit cafeaua, asa ca multam de tratatie, am plecat.

    RăspundețiȘtergere