sâmbătă, 20 februarie 2010

Cod in crusta de malai si legume la abur


Timp de preparare:
1 ora si 20 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
-file cod
-faina grau
-faina malai fina
-ceapa
-ardei-verde,galben,rosu
-rosii
-usturoi
-sare,piper
-ulei
-otet

Mod de preparare: Fileurile de cod,se curata,se spala,se transeaza ,se lasa la scurs pe prosop de hartie,apoi se sareaza si se pipereaza.Trebuie lasat 30 de minute pt. a patrunde sarea si piperul.
Din faina de grau 70% si 30%faina de malai fina,punandu-se apa foarte rece, se face un aluat subtire in care se pune putina sare.
In tigaia incinsa se pune putin ulei si fileul de peste se da prin faina de grau si pe urma prin aluatul facut,se prajeste bine pe ambele parti.
Garnitura
Ceapa taiata fidelute se pune in tigaia cu ulei,se pune si ardeii taiat fidelute,se acopera cu un capac etans,se las pana sunt aproape partunse,se adauga rosiile descojite taiate rondele,se potriveste de sare si se mai lasa pana ce rosiile i-si lasa sucul.
Din usturoiul zdrobit bine si frecat cu ulei se face un mujdei,in care la final se pune putin otet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu