sâmbătă, 20 februarie 2010

Tort inghetata cu fructe



CREMA
1 L LAPTE
6 OUA
3 PLICURI GELATINA DR.oetcher
3 LINGURI AMIDON
4 PLICURI VANILIE
100 GR.STAFIDE
2 FRUCTE CHIWI
2 PORTOCALE
1 L FRISCA LICHIDA HULALA
14 LINGURI Zahar
1 CUTIE COMPOT ANANAS


PREPARAREA CREMEI
GELATINA se pune la inmuiat in 150 ml. apa rece,cu o jumatate de ora inainte de a prepara crema
FRISCA se tine in frigider 2 ore
LAPTELE se pune la fiert cu ZAHARUL,GALBENUSURILE si AMIDONUL,inainte se amesteca bine(laptele trebuie fiert atunci daca nu se taie crema),sa dea 3-4 clocote.Se ia crema de pe foc si se lasa 5 minute sa se raciasca dupa care se puna GELATINA inmuiata.
ALBUSURILE batute spuma se pun in crema imediat dupa gelatina si se amesteca usor pt. a ramane crema pufoasa.
Compozitia se lasa la racit pana ajunge la temperatura cmerei.
FRISCA se bate spuma cu mixeru,din cutie se foloseste 3/4 pt. crema
In compozitie se pun :VANILIA,STAFIDELE,FRUCTELEtaiate cubulete,ANANASUL fara sucul din conserva.
In CRATITA in care va fi inchegat,se inbraca fundul si marginile cu folie.Primul va fi un blat(blaturile se siropeaza cu siropul de ananas) peste care se pune jumatatea de crema,al doilea blat +crema ramasa,peste crema se pune al 3 blat.
Cratita se lasa la congelator 2 ore dar eu vas sfatui sa o lasati de seara pana dimineata.
Cratita dupa inchegare se rastoarna pe platou,se curata de folie si se incepe ornatu.
Eu am folosit gelatina de fructe a aparut acum ,este in plicuri mari ca de budinca.

BLARU PT FOILE DE TORT
PT O FOAIE
3 OUA
2 LINGURI APA
5 LINGURI ZAHAR
UN VARF LINGURITA BICARBONAT STINS CU OTET
5 LINGURI FAINA
Se bat spuma albusurile cu apa si zaharul,se adauga bicarbonatul,galbenusurile si faina in ploaie si se coace.
ATENTIE tava in care se coc blaturile sa aiva aceiasi dimensiune cu vasul in care se va inchega.
BLATURILE SE SIROPEAZA CU SIROPUL DIN CUTIA DE ANAS.
Cantitatile folosite pt crema se pot micsora sau mari in functie de marimea tortului.

2 comentarii:

  1. Am facut si eu acest minunat tort si a fost un deliciu !!!
    Urmeaza sa-l testez si pe cel din lapte de pasare !!!
    Menuca , felicitari pentru blog !
    Sa-l stapanesti sanatoasa si sa vii cu cat mai multe bunatati !
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca este la fel de gustos pe cat de frumos arata (si nu ma indoiesc).....
    Nu ii rezist, o sa incerc si eu!
    Multumesc pt. reteta!

    RăspundețiȘtergere