sâmbătă, 20 februarie 2010

Tort-Lapte de pasare



-110 gr margarina
-110 gr zahar
-4 oua
-140 gr faina
-20 grzahar vaniliat
Se freaca spuma zaharul cu margarina 5 min,pe urma se adauga GALBENUSURILE,faina si vanilia,se fac 2 foi care se coc pe dosul tavii.

CREMA
-2OO GR UNT
-95 GR LAPTE CONDENSAT
-20 GR ZAHAR VANILIAT
Untul se freaca spuma,se adauga laptele condensat si vanilia.

SIRIOPUL
- 310 GR ZAHAR
-130 ML APA
-1 PLIC GELATINA Dr. Oetker
-1 LINGURITA SARE DE LAMAIE
Gelatina se dizolva in 50 ml apa calduta.
Zaharul inpreuna cu apa se fierb pe aragaz pana se formeaza un sirop.
Albusurile se bat spuma pana se mareste compozitia de 7 ori si in ele se pune siropul fierbinte si sarea de lamaie,se continua sa se bata timp de 50 min si ultima data se adauga gelatina inmuiata in apa calduta.
Peste albusurile batute spuma se adauga crema.
MONTAREA
1 foaie+sufleu+a doua foaie+ sufleu,se lasa la rece 2-3 ore
PFOTA BUNA !

Un comentariu: